به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) به نقل از شینهوا، براساس آخرین تحقیقات پژوهشگران در استرالیا، مشکلات خواب، خستگی و مشکلات تمرکز در هفتههای بعد از اینکه کودک دچار آسیب دیدگی مغزی میشود به معنای کاهش عملکرد مغز است.
محققان دانشگاه کوئینزلند از طریق تصویربرداری با تشدید مغناطیسی (MRI) نسبت به علائم احتمالی مغزی کودکان و ارتباط آنها با نتایج بهبودی ضعیفتر در بیماران آگاه شدند.
آنها همچنین دریافتند که خواب ضعیف با کاهش ماده خاکستری مغز و کاهش عملکرد مغز مرتبط است
آیر، محقق ارشد این مطالعه گفت: شناسایی کاهش عملکرد مغز میتواند به ما اجازه دهد پیش بینی کنیم که آیا کودک به درستی بهبود مییابد یا خیر.
این دانش به پزشکان کمک میکند تا اطمینان حاصل کنند که کودک توانبخشی هدفمندی از قبیل درمان رفتاری شناختی، دارو را برای بهبود خواب یا روشهای درمانی نوظهور و ایمن مانند تحریک مغزی غیر تهاجمی برای کاهش بالقوه علائم دریافت میکند.
محققان توانستند با دقت ۸۶ درصد پیش بینی کنند که چگونه کاهش عملکرد مغز بر بهبودی تأثیر میگذارد.
آیر ادامه داد: به طور کلی، کودکانی که علائم احتقان مداوم دارند، در مناطق بینایی، حرکتی و شناختی مغز خود تغییراتی ایجاد میکنند، اما ما درک روشنی از نحوه پیشرفت و ارتباط آن با بهبودی در آینده نداریم.
محقق این پژوهش افزود: این میتواند تأثیر جدی در بازگشت آنها به فعالیتهای عادی داشته باشد، از جمله آن میتوان به فاصله زمانی از مدرسه، مشکلات حافظه و توجه، اختلال در عادات خواب و تغییر در خلق و خوی اشاره کرد.
تحقیقات منتشر شده در مجله علمی عصب شناسی بالینی نشان داد که بیشتر کودکان پس از یک ضربه مغزی کاملاً بهبود مییابند، اما از هر ۱۰ نفر یک نفر علائم پایدار را نشان میدهد.
آیر در پایان گفت: این بسیار مهم است که کودکانی که دچار آسیب دیدگی سر هستند زود به پزشک مراجعه کنند و مشاوره پزشکی حرفهای دریافت کنند؛ ضمن اینکه کودکان باید از وسایل محافظ مناسب سر استفاده کنند تا از آسیب دیدگی سر جلوگیری شود.
(فارس)
نظر شما